21 januari 2022

Waar worden kooimaaiers voor gebruikt?

Kooimaaiers zijn apparaten die gebruikt worden voor het maaien van een gazon. Het gras wordt gesneden door middel van verschillende messen. Je kunt het gras met een kooimaaier heel mooi kort knippen. Het wordt heel secuur gedaan en dit geeft een prachtig effect. Er zijn kooimaaiers die werken op benzine, een accu of elektrische kooimaaiers. Als je een gazon hebt is het zeker een aanrader om je grasmaaier in te ruilen voor een kooimaaier. Dit komt ook doordat het veel beter is voor de gezondheid van het gras. Kooimaaiers kun je onder andere vinden bij Milati.

Gazon aanleggen

Indien je nog geen gazon hebt maar hier wel interesse in hebt, is het zeker mogelijk om er een aan te leggen indien jouw tuin zich hiervoor leent. Dit kost echter wel wat tijd en moeite. Als je niet zo’n held bent in de tuin, kun je daarom ook een hovenier inschakelen. Als je het toch zelf wil doen, zijn er een aantal stappen die je moet volgen. Allereerst moet je alle begroeiing weghalen en het onkruid verwijderen. Daarna bepaal je de zuurgraad van de grond. Dit kan met een grondstaal. Dan ga je de grond bewerken en de bodem aanpassen, of verbeteren. Vervolgens bemest je de bodem, egaliseer je het terrein en als laatste ga je zaaien. Dit doe je het beste in twee keer. Je kunt hierbij een meststofstrooier gebruiken.

Een bloemenweide op je gazon

Als je een gazon hebt en deze graag wilt opleuken, kan dit door middel van een bloemenweide. Het zal je echter wel flink wat geduld kosten. Het is hierbij nodig om geen meststoffen meer te geven, graszoden weg te halen en vervolgens kun je de planten gaan zaaien. Met een mosterdplant kun je het proces versnellen. Ook moet je de bloemenweide goed bijhouden wanneer deze er eenmaal is. Het kost wat geduld, maar dan heb je ook wat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *